Expeditie Fit in Food

Hoe zorgen we ervoor dat we in goede gezondheid, met plezier en voldoende uitdaging blijven werken? En wiens verantwoordelijkheid is dat? Van de werkgever, van de werknemer? Of van beiden?

Expeditie FIT is er voor jou!

Expeditie Fit is de naam voor het programma waarin we gaan kijken wat werkgevers en werknemers samen, en ieder afzonderlijk kunnen doen, om gemotiveerd , gezond  en uitgedaagd te blijven in het werk. Het is speciaal gemaakt voor alle medewerkers werkzaam in de Foodservice en Groothandel in Levensmiddelen.

We werken langer door, er komen robots die voor een deel kunnen wat werknemers kunnen, de werktijden veranderen en de inhoud van het werk verandert. Dat is spannend,  leuk en uitdagend en het is goed als we ons daar met elkaar van bewust zijn. Zodat we kunnen blijven doen waar we goed in zijn.
 
Werkgevers faciliteren en stimuleren werknemers om hun werk goed te kunnen blijven doen. Werkgevers zorgen voor een goed werkklimaat  met goede arbeidsvoorwaarden, kijken naar trends en bieden jullie hulpmiddelen die het werk uitdagender, leuker en efficiënter kunnen maken. Als werknemer heb je ook een verantwoordelijkheid als het gaat om scherp en fris blijven tijdens je werk en ook privé. Pijn in je rug en je hoofd heb je ook als je op vakantie bent of in het weekend. Als je niet gezond bent kun je niet werken maar ook niet genieten van een weekendje weg.

Expeditie Fit, wat gaan we doen?

We bieden jullie tools die jullie helpen om op de verschillende onderdelen je bewust te zijn van waar je staat en hoe je je daarin kan ontwikkelen. De onderdelen die we met elkaar gedefinieerd hebben zijn: Vitaliteit, Balans Werk Prive, Competentie en Motivatie. In een aantal bedrijven wordt ook al veel gedaan, kijk eens rond of vraag eens aan je leidinggevenden.