Balans werk prive

Neem je ’s avonds de telefoon op van de zaak? Beantwoord je om 10 uur ’s avonds nog een mail van je werk? Zit je in what’s app groepjes die ook in het weekend actief zijn? En hoe zorg je voor quality time met je familie als je onregelmatige diensten hebt? 

Ook al lijkt het alsof je hierin je eigen keuze maakt, het is belangrijk dat je, in overleg met je leidinggevende, goed afspreekt wat je hierin wel en niet doet. Wat is de cultuur binnen het bedrijf, hoe ga je met elkaar om? Is er vertrouwen om erover te praten?


Maak de balans eens op

In de dagelijkse drukte dender je vaak maar door en neem je te weinig tijd om even stil te staan bij de vragen of je balans werk/privé nog wel goed is?

De zomerperiode is een goede tijd om daar eens naar te kijken. Het is vakantie, je hebt vaak wat meer tijd om na te denken.  Met deze oefening kan je voor jezelf eens kijken of je “energiehuis” in orde is. Je hebt veel ballen in de lucht te houden; je werk, je hobby’s, je vrienden, je persoonlijke ontwikkeling en soms wil je ook gewoon eens helemaal niets doen.

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk om goed te functioneren, zowel privé als op je werk.

Teken eens een plattegrond van je huis met denkbeeldige kamers. Hoe groot zijn ze? Waar kom je te weinig?  Waar is het een rommeltje en welke kamers wil je echt ‘groter’ krijgen. Hoe pak je dat aan?  Het begint met inzicht krijgen in wat je zelf wil. Tijd en energie kan je zelf managen. Bespreek de tekening van je huis eens met anderen in je omgeving.

Binnen Expeditie Fit willen we je graag op weg helpen om je huis levend en energiek te houden. Besteed er aandacht aan dat levert je veel op.